Voeg SQL toe aan je SEO toolset

Gratis online SQL training voor SEO

Schrijf je nu in voor mijn training: Van Excel naar SQL. Dan ben je een van de eersten die toegang krijgt!

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met mijn algemene voorwaarden.
Dank voor je aanmelding! Ik houd je op de hoogte.
Whoopsss! Er is iets fout gegaan. Zou je het nog eens kunnen proberen? Of mij laten weten dat het niet lukt via twitter of linkedin? Thanks! 

Het trainings-programma

De training is voor iedere SEO die interesse heeft in SQL. Voor beginnende én ervaren SEO's. Ik gebruik veel gelijkenissen met Excel omdat we daar veel mee werken en SQL lijkt op Excel formules. Tijdens de training gaan we in op op datawarehouses, sturen we eigen GSC data naar je eigen datawarehouse Google Bigquery én schrijf je gelijk je eigen praktische SQL.

Datawarehouse basics

Het eerste deel van de training neemt je mee in de wereld van datawarehouses. Wat zijn het, waarom is het handig en welke spelers bestaan er? Welke data kunnen ze aan, en een hoop meer...

Google Bigquery (BQ) in depth

Het tweede deel van de training gaat in depth in op Google BigQuery. Onder andere zetten we het op. BQ werkt eenvoudig met andere Google producten zoals GA4 en Google Ads / Youtube. Ideaal voor marketeers!

Je eerste eigen data in BQ

Er gaat niets boven het leren van iets nieuws met je eigen data. Daarom koppelen we Google Search Console via Flipstream met BQ. Ik laat ook zien wat andere mogelijkheden zijn om data in BQ te krijgen.

Praktische SQL lessen

In het laatste, meest uitgebreide deel van de training gaan we aan de slag met SQL. Alles om zelfstandig met SQL te werken komt aan bod: zoals het joinen van tabellen, wiskunde, groeperen en meer! 

Testimonials van trainees

Van zowel de offline als online versie

"Wij hebben de in-house SQL training van Michel met plezier mogen volgen. Hij legt de link met Excel wat het eenvoudig maakt om de SQL logica te begrijpen. Aan het einde van de dag konden we aan de slag en waren we nóg enthousiaster van de mogelijkheden. Michel heeft veel kennis van Google Bigquery en SQL en weet dit goed in duidelijke (SEO) taal over te brengen. Ik raad zijn training 100% aan! "
Stijn Bergmans van MvH Media

Stijn Bergmans

Head of SEO & Data, MvH Media

"Hele fijne concrete training die Michel verzorgt. In de in-house versie (online) heeft Michel de content voor het team op maat afgestemd op ons datawarehouse proces. Die hij zelf heeft opgezet om ons complexe netwerk aan excel databases te automatiseren. Werken met onze eigen data heeft ons absoluut geholpen de nieuwe SQL kennis sneller op te nemen als team."
Frans Riemersma van MartechTribe

Frans Riemersma

Eigenaar, MartechTribe

Schrijf je nu in en ga binnenkort aan de slag met SQL

Volledig in het Nederlands! 

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met mijn algemene voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Uiteraard kan je me altijd mailen of contacten via een van de socials als je een vraag hebt die nog niet is beantwoord of mijn training wilt integreren in je onboarding proces.

Wat is de taal van de training?

De training wordt in eerste instantie in het Nederlands aangeboden. Ik ga mijn best doen om op korte termijn ook een Engelse versie aan te bieden. English will follow, but you'll have to be patient :) 

Is de training echt gratis?

Yes! In de toekomst zal dit misschien veranderen. Maar voorlopig bied ik deze training gratis aan. In SEO taal: Het is de hero-content van mijn content strategie. Naar verloop van tijd zal ik de training uit gaan bereiden met nieuwe modules die je los kan kopen. Zoals mijn keyword research proces dat ik met SQL doe.

Wat als ik geen Google Search Console toegang heb?

Voor de cursisten zonder GSC toegang geven we de optie om fake-GSC data te downloaden tijdens de online training. Ik leer je in dat geval ook hoe je de data in Bigquery geupload krijgt. Dus je kunt de training gewoon volgen als je stiekem geen SEO specialist bent.

Ik ben geen SEO specialist, is de training interessant voor mij?

Als je het mij vraagt 100%! SQL is handig - en naar mijn mening een noodzakelijke skill - voor iedereen in digital marketing. Dus schrijf je vooral in en doe gewoon mee! 

Kan ik deze training ook gepersonaliseerd offline / in-house doen?

Maar natuurlijk! Neem in dat geval even contact met me op. Dan maken we er een mutual-beneficial voorstel van.

Mag mijn hele team de training individueel volgen? Of de training laten volgen door elke digital trainee? 

Met plezier bied ik de training aan hele teams en agencies aan. Wil je het in bulk gaan gebruiken dan wil ik daar wel graag een vergoeding voor afspreken. In dat geval kan je iedere nieuwe (digital marketing) trainee hier ideaal mee voorzien in de onboarding.

Zal ik je pro-actief mijn artikelen toesturen?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2022 MichelKant.nl. All right reserved.
Zal ik je pro-actief mijn artikelen toesturen?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2022 MichelKant.nl. All right reserved.