Het YouTube Begin

Geschreven door
Michel Kant
Geupliceerd op
December 1, 2020
Geschatte leestijd
2 min
Afbeelding Unsplash

It’s a wrap folks!

Althans voor de eerste drie video’s en de voorbereiding van de eerste playlist over chrome DevTools. Maar voordat ik hier op in ga wil ik met deze eerste post alles even kort toelichten.

Waarom een YouTube kanaal?

Meerdere redenen. Ten eerste omdat ik graag kennis deel. Ten tweede, omdat ik graag op een podium sta(🙈), ten derde omdat ik het een leuke uitdaging vindt en last but not least ten vierde: Het is mijn content marketing. Mijn studie was niet voor niets ook Media & Entertainment management. Daarnaast wilde ik “vroeger” altijd producent worden. I guess dat alles nu samen komt😄

Ik ga er van uit dat het geen eenvoudige uitdaging is. Sterker nog, het produceren van de eerste video’s kostte echt heel wat tijd.

Doelen?

Ik werk graag SMART. Maar dit avontuur gaat me meer om het proces dan het behalen van duizenden abbonnees. Om deze reden, en omdat ik geen idee heb wat realistisch is focus ik me niet op het aantal abonnees. Dat is meer het resultaat van een goed ingericht kanaal dat een bepaalde doelgroep weet te bereiken. Van diverse bronnen heb ik al begrepen dat het ongeveer twee jaar duurt voordat je kanaal tractie krijgt. En dat terwijl je de hele tijd consistent moet zijn in het plaatsen van content. Volgers vinden het trouwens niet erg als je niet vaak produceert. Zo lang er maar regelmaat in zit. Dus dat is mijn doel. Eerst 12 weken consistent produceren. Vervolgens kijken of dat haalbaar is voor nog een keer 3 maand. Etc..

De doelen voor december 2020, januari 2021 en februari 2021 zijn:

Doel 1: Het productieproces masteren

In eerste instantie wil ik aankijken of ik het productie proces kan masteren. De eerste drie video’s kostten ongeveer zo’n 10 werkdagen om te produceren. Het zou mooi zijn om max één dag per video aan tijd te hoeven te investeren. Er van uitgaande dat de voorbereiding (research en uitwerken video structuur) er lost van staat.

Doel 2: Consistent produceren

Letterlijk wat het zegt. Succesvol zijn in no matter what in life vergt consistentie. Kan ik het onderdeel van mijn werkweek maken als zelfstandige?

Doel 3: Het proces documenteren

Duidelijk, ik ga posten wat ik mee maak. Denk hierbij aan topics als:

  • Het productieproces
  • Materialen & software
  • Groei / Statistieken
  • YouTube learnings & insights
  • Emoties

Mocht je ideeën hebben waar je graag over hoort, bericht met even op LinkedIn of Twitter.

Doel 4: 200 uren aan training genereren

Heel simpel:

  • 1 video per week = 12 video’s
  • 15 views per video per week gedurende 12 weken
  • gemiddeld 10 minuten per video

Dit doorgerekend komt neer op 195 uur aan kijktijd. Dat is toch mooi om zo weg te geven. Een marketeer zou er bijna een blogpost van kunnen maken:

In drie maanden heb ik € 18.525,- aan marketing trainig gratis weggegeven!

Tegen een uurtarief van 95 euro is dat dan. Geeft een mooier getal dan 100 euro. Dat heeft ook weer iets met psychologie te maken. Blijkbaar komen random bedragen ‘echter’ over 🤷‍♂️.

Als het lukt, post ik het op Linkedin. Eens kijken hoe men reageert 😛

Productietijd van deze post:

  • 0 uur research
  • 1 uur schrijven

Blog header foto door: Avel Chuklanov

Auteur
Michel Kant
Gespecialiseerd in SEO & Data

Mijn focus ligt op SEO strategie, website migraties en het optimaliseren van data voor dashboards en rapportages.

Zal ik je pro-actief mijn artikelen toesturen?
Ik beloof dat ik je niet spam.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2022 MichelKant.nl. All right reserved.